Samfund

Pulje på to millioner kroner til it-frivillige åbner igen for ansøgere

Modelfoto: Pixabay.com

Frivillige foreninger og organisationer kan nu søge tilskud til projekter, der kan understøtte eller uddanne frivillige, som hjælper borgere med det digitale.

De mange it-frivilliges indsats i Danmark er en vigtig hjælp for de mennesker, som har brug for støtte for at kunne begå sig i vores digitale samfund.

Det er samtidig et vigtigt supplement til den hjælp, man kan få hos fx Borgerservice, og derfor har digitaliseringsminister Marie Bjerre etableret en pulje til at understøtte de frivillige, der yder it-hjælp, som i dag åbner for anden ansøgningsrunde. 

– De it-frivillige gør en stor og vigtig indsats for de danskere, der har brug hjælp, når de skal klare de digitale gøremål. Jeg sætter stor pris på, at så mange it-frivillige har lyst til at hjælpe andre, og derfor fortjener deres gode arbejde at blive anerkendt. Jeg håber derfor, at puljen kan være med til at gøre det frivillige arbejde både sjovere og bedre, siger digitaliseringsminister Marie Bjerre.

I første ansøgningsrunde fik fire projekter støtte for i alt en million kroner, som skal bruges til at uddanne nye frivillige og opkvalificere eksisterende.

Den anden ansøgningsrunde åbner i dag onsdag 12. juni og løber frem til den 15. september 2024. Her kan frivillige foreninger og organisationer igen søge om tilskud til projekter, hvis primære fokus er at øge de frivilliges kompetencer inden for offentlig, borgerrettet digitalisering eller digital sikkerhed.

Der er to millioner kroner i puljen, og det er sidste ansøgningsrunde. 

Interesserede organisationer inviteres til webinar om puljen den 21. juni klokken 11.00.

Læs mere om puljen, webinaret og hvordan man søger her.

Kommentarer