112

Politi rykkede ud til Ladegårdsparken efter oplysning fra utrygge borgere

Foto: Rigspolitiet

Flere patruljer fra Midt- og Vestsjællands Politi foretog onsdag eftermiddag en tryghedsskabende indsats i området ved Ladegårdsparken efter oplysninger om, at personer, der forsamles i grupper, blev opfattet som utryghedsskabende blande øvrige beboere i området.

Ved indsatsen traf politiet en gruppe på syv unge mænd, som blev kontrolleret. Ingen af dem havde noget ulovligt på sig, men i nærheden af deres opholdssted fandt politiet i et buskads en hobbykniv og ca. otte gram hash gemt. Ingen kendte noget til disse effekter, som politiet medtog som ulovlige effekter uden ejerskab.

Blandt de trufne var en 15-årig dreng, som viste sig at være efterlyst som forsvundet fra et opholdssted i Jylland. Han blev gjort bekendt med, at han var frihedsberøvet for at blive tilbageført til opholdsstedet, men formåede indledningsvist at stikke af. Flugten varede dog ikke lang tid, idet en politihund var hurtigere end drengen, der blev stoppet og derefter igen kom i politiets varetægt. Han blev efterfølgende tilset på skadestuen i Holbæk for overfladiske sår.

Den 15-årige var særdeles utilfreds med frihedsberøvelsen og tiltalte politiet med diverse nedværdigende ytringer, som ifølge politiets opfattelse var en overtrædelse af straffeloven. Samme lov anså politiet ham også for at have overtrådt i forbindelse med den kortvarige flugt, så den 15-årige blev afhørt til de to sigtelser under overværelse af de sociale myndigheder, inden han senere på aftenen blev overdraget til personale fra opholdsstedet i Jylland.

En 32-årig mand fra Jyderup, som også var en af de kontrollerede i forbindelse med politiets indsats, var så utilfreds hermed, at han kom med verbale mishagsytringer over for politiet. For at få skabt ro på stedet blev den 32-årige frihedsberøvet og i den forbindelse sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev løsladt senere på aftenen og kan nu se frem til at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

 

Kommentarer