Svinninge

Mistænkelig mand i supermarked

Kl. 18.29 fik politiet en anmeldelse om, at en mand i forbindelse med indkøb i et supermarked havde medbragt en taske, hvor et vidne havde set flere knive og måske et skydevåben. Manden havde ikke begået noget strafbart i supermarkedet, som han efterfølgende havde forladt.

Politiet kørte til området med flere patruljer, som fik klarlagt, hvem den mandlige kunde kunne være. Han blev opsøgt på sit tilholdssted, hvor politiet fik kontakt til en 45-årig mand uden fast bopæl. Han havde besøg af en 46-årig mand fra Svinninge, og begge mænd, der var påvirket af narkotika, blev anholdt med baggrund i den modtagne anmeldelse.

Politiet fandt tasken efterladt ved supermarkedet, og den indeholdt ved nærmere undersøgelse flere knive og en slags gaspistol, som den 45-årige mistænkes for den ulovlige besiddelse af. Den 45-årige var ved anholdelsen i besiddelse af en kniv. Ved ransagning af tilholdsstedet fandt politiet en række betalingskort, sundhedskort og kørekort tilhørende andre personer end de to anholdte.

Begge anholdte blev bragt til politistationen i Roskilde, hvor de efter et lægetilsyn blev anbragt i detentionen til afrusning. Imens foretager politiet efterforskning i forhold til de fundne, personlige dokumenter for at få klarlagt, om disse måtte stamme fra berigelseskriminalitet og i givet fald hvilken. De to anholdte vil torsdag formiddag blive afhørt til sagerne om overtrædelse af våbenlovgivningen samt foreholdt resultatet af efterforskningen vedr. de personlige dokumenter. Politiet og anklagemyndigheden vil med baggrund i mistankegrundlaget tage stilling til, om de to anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør eller løslades efter afhøring til sagerne.

Kommentarer