112

Lånt bil taget fra spritbilist uden kørekort

Foto: Rigspolitiet

Tirsdag kl. 14.20 kørte en patrulje med lokalbetjente i Svinninge, da de bemærkede, at en mand de kendte fra tidligere sager igen igen kørte bil, selvom han er frakendt kørekortet.

De standsede den 47-årig mand fra Holbæk, som også ved dagens kontrol var påvirket af spiritus over det tilladte. Han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel i frakendelsestiden. Han kørte i en lånt bil, men da han fire gange før var taget kørende uden kørekort i samme bil, kunne politiet beslaglægge bilen med henblik på konfiskation. En bilejer er forpligtet til at sikre sig, at bilen kun lånes ud til personer med gyldigt kørekort. Det var ikke første bil, som politiet beslaglægger fra den 47-årige, i forbindelse med kørsel uden kørekort.

Den 47-årige blev taget med til en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Bilen blev kørt væk på et fejeblad og ejeren underrettet om sagen. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres. Føreren af bilen og bilejeren kan forvente høre mere fra politiet i sagen.

Kommentarer