112

Beruset mand fra Mørkøv påkørte jernbanebom i Knabstrup

Bilist påkørte en jernbanebom, der var nede, på Bakkerupvej i Knabstrup. Arkivfoto fra jernbaneoverskæring i Lille Skensved.

Mandag klokken 13.30 modtog politiet en anmeldelse fra et opmærksomt vidne, der havde set en bilist påkøre en jernbanebom, der var nede, på Bakkerupvej i Knabstrup. Bilisten havde fortsat sin kørsel i sydlig retning uden at standse, men vidnet havde aflæst bilens nummerplade og videregivet disse oplysninger til politiet.

En patrulje ledte efter bilen i Mørkøv-området, da politiet så den efterlyste bil komme kørende med en helt krakeleret frontrude og mindre lakskader som følge af påkørslen af jernbanebommen.

Føreren var en 66-årig mand fra Mørkøv, som efter deltagelse i en alkometertest blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Den 66-årige var kørende i sin egen bil, som politiet efterfølgende beslaglagde ud fra reglerne om vanvidskørsel. Den foretagne alkometertest gav nemlig politiet grundlag for at mistænke den 66-årige for at være så påvirket af spiritus, at alkoholkoncentrationen i den udtagne blodprøve forventes at ville overstige to promille. Beslaglæggelse af bilen var den 66-årige ikke enig i, så Retten i Holbæk skal nu kigge nærmere på grundlaget herfor.

DSB blev underrettet om påkørslen af jernbanebommen, så udbedring af skaderne kunne ske.

Kommentarer