112

62-årig mand sigtet for spirituskørsel i Svinninge

Foto: Rigspolitiet

Mandag aften klokken 21.34 fik politiet via alarm 112 melding om, at en bil havde påkørt et hus samt en anden, parkeret bil tæt herpå.

Det viste sig, at en 62-årig mand fra Jyderup var kommet ud af den forulykkede personbil, som han havde været fører af. Bilen var som følge af påkørslen af et hushjørne væltet om på siden og havde kuret nogle få meter, inden bilen efterfølgende ramte en parkeret bil i indkørslen ved det påkørte hus.

Den 62-årige var sluppet uden behandlingskrævende skader efter uheldet, men politiet konstaterede ham påvirket af alkohol. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel i forbindelse med kørsel i personbilen med lav hastighed ad Ringstedvej i sydlig retning. Under kørslen ramte med bilens venstre del af fronten ind i huset på vejens østlige side.

Den 62-årige havde ikke nogen førerret, idet han efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet i 2009 ikke havde fået generhvervet førerretten.

Bilens nummerplader var blevet afmeldt hos Motorstyrelsen i januar 2022, så den var hverken registreret eller lovpligtigt ansvarsforsikret på uheldstidspunktet.

I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 62-årige udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, således at han hører nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet, og det påkørte hus var ifølge brandvæsnet ikke i fare for at styrte sammen. Ringstedvej var på uheldsstedet kortvarigt spærret i forbindelse med rednings- og oprydningsarbejdet.

 

Kommentarer